Al 12 jaar lang is het GroenDoenPaviljoen een geliefde gast bij kunstfestivals, centra voor natuureducatie, basisscholen en allerlei initiatieven op het gebied van kunst- en natuureducatie. Als u het GroenDoenPaviljoen in wilt huren, vindt u hieronder nuttige informatie.
De begeleiding van de kinderen vindt plaats op deskundige wijze; beide kunstenaars hebben reeds jarenlang ervaring in het werken met kinderen. Het opbouwen van de kern van het GroenDoenPaviljoen en het klaarzetten van de materialen gebeurt door de kunstenaars (tijdsduur: 1 uur) Het afbreken van het GroenDoenPaviljoen duurt 1 tot 3 uur, afhankelijk van hoeveel er gebouwd is door de deelnemers. Wij gebruiken alle materialen opnieuw: sommige mooie takken en bindmaterialen zitten al jaren in het project! De tijdsduur van het opruimen kan aanzienlijk bekort worden door de inzet van vrijwillers vanuit de organiserende instantie. 25-60 kinderen kunnen tegelijk werken aan het GroenDoenPaviljoen (afhankelijk van de situatie). Hierbij werken de kinderen met de bovengenoemde materialen. Het bouwwerk groeit door wat de kinderen eraan toevoegen. Het is iedere keer anders. Kijk maar naar de foto's op deze website!
Het GroenDoenPaviljoen is zeer geschikt om buiten uit te voeren (maar binnen kan ook). Bij slecht weer dient door de organisatie wel gezorgd te worden voor beschutting tegen regen en wind.
Alle voor het project benodigde materialen worden door de kunstenaars verzorgd. De benodigde ruimte voor het GroenDoenpaviljoen is minimaal 9 x 11 m, met een redelijk vlakke ondergrond. Voor scholen, of andere groepen, maken wij indien gewenst een programma aaansluitend bij het door de school gewenste thema, met verschillende beeldende activiteiten. Indien u voor uw school informatie wilt over de kosten van het GroenDoenPaviljoen en over een programma op maat: vul het antwoordformulier in het gastenboek in!
Wat kost dat?
Het Groendoenpaviljoen kost 500 tot 800 euro per dag (excl.BTW)

Wij realiseren ons dat dit voor scholen misschien niet gemakkelijk op te brengen is. Vanuit onze ervaring zijn wij van harte bereid te adviseren bij het aanvragen van subsidie, of het zoeken van sponsors.
Hoeveel kinderen kunnen deelnemen?Wij zijn zelf met twee begeleiders.
Normaal gesproken kunnen 30 kinderen tegelijk bouwen aan het GroenDoenPaviljoen. Als deze groep klaar is kan weer een nieuwe groep kinderen verder bouwen, etc. Op deze manier kunnen we bijvoorbeeld een programma verzorgen voor een hele school, of meerdere dagen op een festival aanwezig zijn. In sommige situaties kunnen meer kinderen tegelijk deelnemen, bijvoorbeeld als we hulp krijgen van leerkrachten, ouders, of festivalvrijwilligers. Er zijn ook situaties denkbaar, waarbij we liever met minder kinderen werken per begeleider.